Vilket företag sköter din flyttstädning?

Finns det någonting som är mer frustrerande än då man gjort någonting som varit rätt - men som ändå i slutändan blivit helt fel? Vi tänkte ge ett exempel på ett sådant scenario som tyvärr ganska många har bittra erfarenheter från. Detta i form av en flytt och där man på ett tidigt stadie insett att flytten i fråga kommer att bli en övermäktig.

Man inser att man inte har den tiden som krävs för att packa, för att ordna med transport, för att bära, för att engagera vänner och för att sköta den efterföljande flyttstädning som måste göras. Där har man alltså agerat på ett bra sätt - att inse sina egna begränsningar gör varje flytt lite smidigare och med mindre friktion. Inte sällan så blir det den senare punkten som, så att säga, får stryka på foten.

Att genomföra en flyttstädning tar tid, den är fysiskt ansträngande, den kräver noggrannhet och man är dessutom distraherad sett till att man håller på att flytta in i en annan bostad. kort sagt: många väljer att ta hjälp med sin flyttstädning och där man anlitar en städfirma. Gott så - men här kommer själva knäckfrågan: vilken städfirma är det man anlitar?

Det gemensamma svaret på den frågan brukar vara att man anlitar den städfirma som erbjuder bäst pris. Vi anser att man ska anlita den städfirma som erbjuder bäst service istället. Det som visat sig - och som ger den bittra eftersmaken - är nämligen att många får sin flyttstädning underkänd trots att man tagit hjälp.

Man har alltså gjort rätt, men ändå sett att allting blivit fel. För: det som brukar ske är att städföretaget ställer sig ovilliga att städa om- eller betala tillbaka summan man lagt ut. Därmed har också en väldigt onödig konflikt mellan säljare och köpare skapats och det är den som man vill undvika från första början då man, trots allt, betalat för ett professionellt jobb.

Så hittar du rätt företag vid din flytt

Vi kan säga att du ska flytta från Stockholm (där de största problemen finns) till Västerås och att du bestämt dig för att anlita en städfirma för din flyttstädning. Dessa tips kan vara användbara för att undvika att bli lurad och hamna i en konflikt om städningen med köparen av din gamla bostad:

  • Offerter Ta in offerter från så många företag du kan och ställ dessa mot varandra. Välj bort de dyraste och de billigaste erbjudandena du får
  • Följ upp Be om referenser och se till att ringa till de kunder du får numret till. Att ringa tidigare kunder är en enorm säkerhet. Hellre en tumme upp från en sådan än ett gott betyg på internet
  • F-skatt och personalpolicy . För att du ska kunna använda rut-avdraget - något du naturligtvis vill - så måste företaget ha f-skattsedel. Se även över vilken typ av personalomsättning företaget har. Detta är en god metod att säkerställa kvalitet. Ett företag vars anställda stannar kvar gör någonting rätt - betalar bra löner, har kollektivavtal och schyssta villkor. Ett företag som har en väldigt ombytlig personal tyder på motsatsen. Där blir också servicen avsevärt mycket sämre
23 Apr 2018