Stadsdelar som sticker ut i Västerås

Om du funderar på att flytta till Västerås så kommer du att upptäcka en stad med extremt många uppsidor och där det alltid finns något att göra. Staden erbjuder ett pulserande nattliv, ett levande centrum -  fullt med butiker, spännande shopping, härliga cafeér och med väldigt många fina och erkänt bra restauranger.

Du kommer att hamna i en stad full av historia och du kommer att se en stad som präglas av optimism inför framtiden. Skolor, förskolor, äldrevård, en härlig natur och ett rikt kultur- och idrottsliv – Västerås har något för alla. Vidare så har man också humana priser för bostäder om man jämför med andra större, svenska städer.

Dock; som i de flesta städer så har inflyttningen till Västerås i kombination med att man inte bygger tillräckligt gjort att priserna stiger – år 2015 var ett rekordår för bostadspriser i Västerås – och här finns ett problem. Byggandet måste ta fart och här har man redan börjat planera för nya stadsdelar.

Bland annat så kommer man i staden att bygga en stadsdel som kommer att gå under namnet Södra Källtorp och där kommer både hyresrätter, bostadsrätter och villor att få plats tillsammans med kontor och affärer. Positivt naturligtvis – och välbehövligt. Ska en stad som Västerås fortsätta att växa så bör också nya projekt uppmuntras.

En stadsdel i Västerås som dras med ett lite sämre rykte är Bäckby och detta område bedöms av Polisen (Nationella Operativa Avdelning; NOA) som ett utsatt område enligt en rapport från 2016. I kriteriet Utsatt Område så kännetecknas det av att man har en låg sociekonomisk status där kriminella har inverkan på lokalsamhället.  Här får vi hoppas att det sker en förändring inom kort. Bäckby har en stor potential och är i grunden ett vackert område.

Områden och stadsdelar som tilltalar och som anses vara attraktiva i Västerås är följande:

  • Oxbacken
  • Skiljebo
  • Stallhagen
  • Stohagen
  • Rönnby
  • Lillåudden
  • Östra hamnen