Blogg

RSS

Rusta och matcha – för dig som vill göra om, göra rätt

23 Nov 2022

Rusta och matcha är en ny tjänst som kan fixa jobb åt dig som inte haft ett på länge. Särskilt bra för dig som fallit in i kassa mönster under arbetslösheten.

Vad gör man när man inte har ett jobb? Rullar man tummarna? Glor på TV? Käkar McDonalds sju gånger i veckan? Sannolikt inte. Det finns nämligen ingenting som säger att man måste leva ett tråkigt liv bara för att man är arbetslös. Däremot är det lätt att man faller in i det ändå. Även fast man inte måste.

Det är nämligen mycket nyttigt för människor att arbeta. Rätt arbetsmängd på rätt arbetsplats kan till och med få människor att känna sig direkt lyckliga. Det här vet säkert du som saknar just en arbetsplats och ett jobb. Även om du försöker fylla vardagen med givande aktiviteter inom din budget, är det faktiskt rätt svårt att komma upp i den meningsfullhet som ett gott arbete kan göra.

Arbetsförmedlingen har information om Rusta och matcha

Om du varit arbetslös under mycket lång tid kan det dock vara svårt att komma in på arbetsmarknaden igen. Kanske har du arbetslivserfarenhet inom en bransch som är helt irrelevant på dagens arbetsmarknad. Kanske har du tappat all din sociala kompetens under dina arbetslösa år. För dig kan Rusta och matcha vara ett bra alternativ.

Rusta och matcha är en tjänst som erbjuds i samarbete med Arbetsförmedlingen. Du kan fråga din handläggare om han eller hon tror att du skulle kunna vara en bra kandidat för programmet. Rusta och matcha är ett program som vill ge dig som långtidsarbetslös nya möjligheter, med utgångspunkt i dig och din nuvarande situation. Läs vidare om rusta och matcha på denna sajt: www.rustaochmatcha.biz

Isolering i Västerås – förbättra isoleringen i äldre hus

10 Nov 2022

Äldre hus är inte alltid energisnåla. Förutom dålig inomhuskomfort blir energikostnaden hög. För klimatsmart isolering i Västerås finns det expertföretag.

Du har köpt ett äldre hus utanför Västerås som ligger naturskönt vid Mälarens strand. Den första vintern i huset var dock inte skön. Vind och kyla gjorde att huset blev kallt och dragigt. Och inte blev det bättre när första räkningen för el och värme kom.

Att sälja och lämna huset är inte aktuellt. Sommarperioden var ju underbar. Nej, du bestämmer dig för att ta reda på vilka åtgärder som kan göras för att förbättra husets isolering. Men du är miljömedveten och har några krav. Du vill inte använda isolering med mineralull utan söker efter ett naturmaterial.

Isolering i Västerås med naturmaterial

Det finns företag som utför isolering i Västerås med naturmaterial. Du får besök av en representant för företaget. Ditt hus kräver ny isolering i väggar, golv och tak. Du får förslag att låta isolera huset med träfibermaterial, som appliceras som skivor eller som lösull. Vad kan vara mer naturvänligt än ett material som producerats i skogen, tänker du.

Träfiberisolering har många fördelar. Isoleringsförmågan vad gäller kyla och ljud är mycket hög. Din isolering blir hygroskopisk, vilket innebär att materialet tar upp och avger fukt i takt med förändringar i luftfuktigheten. Isoleringen har hög densitet och luften får därmed en tröghet som gör att avkylning minskas. Själva appliceringen av isoleringen blir kostnadseffektiv. Exempelvis kan lösull sprutas in så att alla tänkbara vinklar och vrår blir väl täckta och isolerade.

Inte helt lätt att hitta rätt hundfoder

5 Oct 2022

Man kan se på sin hund att den är lycklig när det är matdags. Det går inte att missa. Med ett bra hundfoder mår hunden bra och orkar med hela dagens äventyr.

Tänk om man vore en hund, glad varenda dag, se de små stunderna och gör dem stora. För att inte tala om lyckan när en kär familjemedlem kommer hem. Inte heller behöva tänka på matlagning varenda dag, för som de kungligheter de är, så får de maten serverad. Med en hunds inställning känns allting så mycket mer positivt.

Vi människor har en del att lära, om man bara vill. Men det är inte alltid så enkelt att ha hund, för trots allt det underbara så finns det också nackdelar. Som de hundar som inte kan ta det lugnt, är reaktiva och även har allergier. Då behöver man tänka på mycket, som att hitta ett hundfoder som passar.

Vilket hundfoder för din hund?

Trots allergi eller liknande problem, så finns det väldigt många alternativ ute på marknaden. Det finns hundratals olika märken på foder och ännu fler sorter. Idag kan du köpa hundfoder på din vanliga mataffär om du önskar det.

Även ställen som Rusta säljer foder som har bra och hög kvalitet. För ibland räcker det inte att bara välja ett foder, utan hunden ska såklart även gilla det. Precis som vi människor, så är en del hundar mer kräsna än andra. Då är det bara att testa sig fram och hitta det rätta åt sin lille vän.

Det är tryggt med en däckpartner

24 Sep 2022

Tillhör du dem som vill ha hjälp med sin bil och få service när det gäller däcken? Då behöver du en pålitlig däckpartner som sköter allt det praktiska åt dig.

När det är dags för däckbyte får du en påminnelse, och med tjänsten däckhotell behöver du inte ens förvara däcken hemma längre. Det är bekvämt, och du får dessutom uppdatering från din däckpartner om skicket på dina däck och du får påminnelser ifall däcken ska bytas innan nästa säsong.

Du får tips om olika typer av däck, och när det väl är dags för att byta däck för säsongen, kör du bara dit bilen och får jobbet gjort. Däckfirman monterar och balanserar dina däck, och den avgift du betalar för att ha ett däckhotell är väl värd varenda krona.

Däckpartner kan lagreglerna

Självklart vill du köra på godkända och väl fungerande däck, men det är bekvämt att någon annan håller reda på lagstadgade mönsterdjup, prestanda och kvalitet. Däckpartner ger dig frihet från bekymmer, och det är bara att ta bilen och köra. Du slipper också oroa dig för sprickor och slitage, för däckfirman kollar sådant noga.

Däcken är i goda händer hos din däckpartner, för de förvaras i rätt temperatur och är i bästa skick. Det kan vara skönt att du själv slipper ha däck i garaget. Det frigör plats för dig, och du behöver aldrig bära runt på något däck mer. För den som vill äga bil bekymmerslöst är en däckpartner till stor hjälp. Det ger en trygg bilkörning. Boka däck hos din lokala däckverkstad här: www.dackpartner.se

Asbestsanering i Västerås

14 Sep 2022

Om du behöver asbestsanering i Västerås, ska du anlita ett företag med erfarenhet och som är certifierat. Asbestsanering måste utföras med skyddsutrustning.

Från mitten av 1950-talet och tjugo år fram i tiden byggdes många hus med asbest i såväl fasader som isolering. Numera är asbest helt förbjudet att använda vid nybyggnation av hus. Tänker du renovera ett hus som innehåller material med asbest? Då måste du först anlita en expert för att sanera ditt hus från asbest.

Asbestsanering får bara utföras av certifierade företag. Orörd asbest är i och för sig ofarlig, men så fort du rör i asbest frigör du damm som är mycket hälsovådligt. Inandning gör att dina lungor skadas. Vid sanering av asbest används speciella masker och skyddskläder.

Steg vid asbestsanering i Västerås

Arbetsmetoderna vid asbestsanering är utformade för att ge maximal säkerhet för den som utför arbetet och för dig som husägare. Först görs en miljöutredning och en provtagning. I detta skede kartläggs om det finns asbest i ditt hus och i så fall var. Därefter kan du behöva göra en ansökan till myndighet för att genomföra saneringen. En sådan ansökan får du hjälp av saneringsföretaget att upprätta.

Saneringsarbetet inleds med att ett område spärras av för att inte damm ska sprida sig. Säkerhets- och luftslussar sätts upp för att skapa ett undertryck. För sanering av asbest i Västerås anlitar du ett certifierat företag. När arbetet är klart, ser företaget till att material med asbest transporteras iväg till godkänd anläggning för deponi av miljöfarligt avfall.

Dags att investera i kontorsstädning i Västerås

10 Aug 2022

Kontorsstädning i Västerås utförs noggrant och effektivt med ett brett utbud av städtjänster för både företag och privatpersoner. Alltid med kunden i fokus.

För att skapa trivsel på en arbetsplats gäller det att se till vad som är bra för personalen. Naturligtvis spelar det roll med vad och hur arbetet sker men platsen är också otroligt viktig. Är det skräpigt och dammigt minskar arbetsglädjen och risken för allergier och sjukdomar ökar. Vilket också kan medföra sämre koncentration och effektivitet.

Kontorsstädning i Västerås utförs på ett kvalitativt sätt oavsett hur stor ytan är. Dina anställda förtjänar ju en ren och fräsch arbetsmiljö, och med regelbunden kontorsstädning ökar du chanserna till att de trivs och vill vara kvar på företaget. Låt proffsen som brinner för att skapa bra arbetsmiljöer göra jobbet åt dig.

Kontorsstädning – vad som ingår och hur det går till

När du vill anlita ett företag till att göra er kontorsstädning kan de besöka er för att få en första kontakt. De går tillsammans med er igenom lokalerna och kommer fram till vilket behov av städning just ert företag har. Därefter framställs en offert som ni får ta ställning till.

Det finns flera aspekter som tas med i beräkningen. Bland annat hur stora lokalerna är, antalet toaletter, om det finns en entrématta och så vidare. En tydlig och god kommunikation gör att det blir lättare att komma fram till en överenskommelse. Med miljö i fokus kan kunden sedan räkna med ett perfekt resultat av städningen.

Målare finnes i Västerås

26 Jul 2022

Vill du ha en målare i Västerås kan du lätt finna det. Det finns gott om duktiga och färgglada målare. Ska man måla måste man ju gilla eller vara glad i färg.

Tänk att få sätta färg på en annan människas olika rum eller egendom. Fylla varje vägg med en härligt täckande färg som livar upp tillvaron eller dämpar den snurriga tiden de lever i till ett mer lugnt och harmoniskt hem. Det kan nog få varenda målare på gott humör och lust att måla mera.

Ett rum blir ju helt olika beroende på vilken färg du har på väggarna. Sedan finns det ju målare som specialiserat sig på att måla möbler och inredning. De gör det hellre än att måla väggar och golv. Andra kan vara duktiga på att tapetsera och på så sätt skapa rätt känsla i ditt hem.

En målare i Västerås är mångfasetterad

Som målare i Västerås gäller det att kunna ta sig an olika uppdrag. De skiftar ju beroende på vad det är för kund du har att göra med och vad offerten gäller. Är det ett nybygge blir det en helt annan sak än att renovera en gammal villa. Det gäller att ha god hand med både färg och personer.

Arbetar du som egenföretagare behöver du ha en god fingertoppskänsla för hur du ska hantera dina kunder. Det kan avgöra om du kan få jobbet eller inte. En bra social förmåga väger därför tungt tillsammans med ett gott handlag när det gäller att hantera en pensel med färg.

Mäklare i Västerås med bästa lokalkännedom!

25 Jul 2022

När man är ute efter en mäklare i Västerås gör man bäst i att kontakta en lokal aktör. Den som känner till staden och områdena runtomkring ger bästa affären.

Man kan faktiskt sälja sig bostad själv, utan inblandning av en mäklare. Det är väldigt ovanligt men det går om man har bra kännedom om bostadsaffärer, om man kan proceduren och kanske vill tjäna in pengarna man annars hade lagt på mäklararvodet. Har man inte koll så är det ungefär lika smart att bygga ett eget hus utan att veta vad en regel är. Inte jättesmart.

Det finns ju en anledning till att i princip alla som säljer eller köper bostad går via mäklare. En mäklare vet vad hon eller han gör. Mäklaren ser till att hela processen går smidigt och att affären genomförs på rätt sätt enligt lagar och regler och så att alla är nöjda. Även om det kostar en slant, sparar det in otroligt mycket jobb och bekymmer. Det är smart!

Mäklare som gör skillnad

Det finns såklart mäklare som verkligen inte gör mycket annat än snackar, hafsar ihop kontrakt och papper med ena handen samtidigt som man misstänker att mäklaren bokar sin egen semesterresa med den andra. Det finns ingen anledning att låta de mäklarna få fler jobb. Ta in en lokal mäklare som har ett bra rykte och kan ge goda referenser.

Bor man i Västerås finns det bra mäklare i staden som ger bra service och vårdar bostadsaffären så alla blir nöjda. En bra affär är en trygg affär och det skadar ju inte om man dessutom tjänar lite extra på försäljningen! Läs vidare på denna hemsdia för att komma i kontakt med en mäklare av rang: mäklareivästerås.se

Fillers för ditt välmående i Västerås

22 Jul 2022

Du som är boende i Västerås och vill veta vad fillers kan göra för dig kan läsa vidare här nedan. Vi går igenom en del av de vanligaste förbättringarna.

Du kan till exempel använda fillers om du vill ta bort synliga kråksparkar vid ögonen. Riktigt djupa rynkor kan knappast trollas bort helt och hållet men de kan bli så mycket mindre synliga med hjälp av fillers. För dig är det kanske viktigt att hyn inte ser skrynklig ut. Då är fillers något att satsa på.

Något som är ovanligt i den här branschen är att man kan använda sig av fillers fastän man är över sjuttio år gammal. Det beror på att fillers till största delen innehåller ett kroppseget – och kollagenstimulerande – ämne. Kollagen producerar din egen kropp när du är ung men med tiden avtar produktionen och rynkor uppstår.

Fillers i Västerås ger dig fördelar

En behandling med fillers i Västerås kan innebära att du får fylligare läppar. Kanske har du lidit av att dina läppar är smala och tunna. Nu kan du få dem förstorade. Du kan även få en viss konturering, alltså en lättare skiftning av ditt utseende, med hjälp av fillers.

Du kan även öka på lite extra när det gäller volymen på dina höfter och din rumpa. Resultatet syns direkt. Du kan korrigera din näsa och balansera ditt ansiktes proportioner. Vill du genomgå en behandling med tear trough för att släta ut huden under och över ögonen kan du göra det. Variationerna är många.

Många möjligheter med catering i Västerås

9 Jul 2022

Bor du i Västerås och behöver catering, läs här. Att anlita catering är ett smart sätt att ordna festen på. Det sparar tid och ork, och maten blir riktigt god.

Säg att du ska fira en födelsedag. Eller ordna ett event på jobbet. Kanske har du en stundande studentfest på gång. Allt det där är trevliga tillställningar som man gärna vill vara en del av. Men när man ordnar allting själv, brukar det ta så pass mycket tid och kraft att man knappt orkar delta. Känns det igen?

Det behöver inte vara så. Man kan från början bestämma sig för att anlita catering i Västerås för sin tillställning. Lite planering kan behövas, som att välja meny och lokal. Men sedan kan man luta sig tillbaka och låta cateringfirman sköta resten.

Catering innebär inte bara mat, utan även lokal, DJ eller föreläsare

Beroende på vad det är för fest eller tillställning du har på gång, så kan du till exempel få hjälp att boka en DJ som gör att festen blir en succé. Är det ett event för dina kollegor, kanske det passar med en föreläsare i något ämne som känns relevant. Cateringfirman kan också hjälpa dig att hitta rätt lokal, till exempel på universitetsområden.

När det gäller maten finns det också många alternativ att välja bland, allt från något enkelt och lätt som passar till ett mingel, till middagsbufféer med passande drycker. Självklart finns det vegetariska alternativ om man vill ha det. Visst känns det enklare att skapa festen nu?

Handledarkurs i Västerås för bilkörning

1 Jul 2022

Har du ungdomar i familjen eller andra bekanta som vill att du ska övningsköra med dem, kan du gå handledarkurs i Västerås innan ni påbörjar körlektionerna.

Det är av trafiksäkerhetsskäl det finns så mycket regler runt bilkörning. Många ungdomar vill gärna lära sig bilkörning av sina föräldrar, och det går alldeles utmärkt, men både eleven och instruktören måste gå kurs först. Ska du lära någon annan att köra måste din utbildning vara klar och godkänd innan ni får börja köra.

Du kan exempelvis gå din handledarkurs i Västerås om du bor där i närheten. En sådan kurs ger en uppfräschning av dina gamla kunskaper, och kanske har det tillkommit något nytt när det gäller trafikregler eller vägmärken. Du känner dig fullt rustad att hjälpa din elev med körkortet när du har gått kursen.

Handledarkurs ger trygghet

Din elev måste som sagt också gå en utbildning och måste vara åtminstone femton år och nio månader gammal för att få genomföra den. Ni måste inte ta utbildningen vid samma tillfälle. När du själv har tagit handledarkursen är den giltig i fem år, och du kan sedan köra med flera elever utan att ta ny utbildning för varje.

Handledarkursen ger en trygghet för både den som lär ut och för eleven. Det är många som kompletterar sina körskolelektioner med privatkörning för att få ner kostnaderna. Eftersom körskolebilarna är försedda med dubbelkommando, är det en fördel att ta lektioner på en bilskola, men en trygg handledare är också en bra lärare som komplement.

Takläggare hjälper familj i Västerås

1 Jul 2022

En del tak kan ha några år på nacken. För att försäkra sig om att det inte läcker är det en bra idé att låta en takläggare från Västerås göra en kontroll.

Huset som paret Eriksson köpte för några år sedan var vackert och de tidigare ägarna hade tagit väl hand om det. Mycket på huset var med några undantag gjort under de senaste tio åren, som det vackra taket som var täckt med lertegelpannor. När de flyttade in hade taket kontrollerats och visat sig vara i bra skick.

Nu hade det gått flera år och de kände båda att de behövde kontakta en takläggare för att se över det igen. Det föll på Elins lott att göra det följande dag. Hellre lägga ut en lite summa pengar på kontrollen än att få betala dyrt när taket blivit i allt för dåligt skick.

Takläggare kom med goda besked

En takläggare i Västerås skulle komma till huset redan om en vecka, vilket var bra nyheter. Sen var det bara att hoppas på att allt var lika positivt efter kontrollen. För att vara förberedda diskuterades om de skulle byta till ett annat sorts tak om det blev nödvändigt. Det nuvarande var trots allt ganska kostsamt.

Efter att takläggaren gått igenom taket vankades det fika och paret kunde knappt bärga sig. Taket såg fint ut och takpannorna vara av bästa material och skulle klara sig länge till. Det kunde hända att de nästa gång behövde lägga ny spont och nytt tätskikt. Men för tillfället var allt under kontroll.

Smart att hyra buss i Västerås för träningsläger

27 Jun 2022

Det spar pengar och miljö att hyra buss i Västerås istället för att resa i flera bilar. Barnen på träningsläger gillar säkert att inte alla föräldrar är med.

Det var dags för den lokala fotbollsföreningen att åka på det årliga fotbollslägret vid kusten. Som ungarna har längtat! I en vecka skulle de spela fotboll, bada och göra en massa andra roliga saker tillsammans. Men i år skulle allt bli lite annorlunda. I stället för att åka till kursgården i flera bilar skulle de åka buss.

Det hade nämligen bestämts att denna gången skulle endast fyra föräldrar vara med för att hålla ett vakande öga på barnen. Den nya ordningen visade sig falla eleverna helt i smaken och tränaren visste att de skulle få med sig en hel del förmaningar innan de satte sig på bussen.

Hyra buss i Västerås skulle bli en årlig bokning

Föreningen fanns i ett litet samhälle nära Västerås. Istället för att krångla till det hade de bestämt att alla skulle möta upp vid fotbollsplanen och resa med buss därifrån. Det skulle ta några timmar att komma till kursgården och därför hade de laddat med dryck, mackor och lite godis till barnens resa.

Ungarna älskade chauffören Arne med det samma. Han skojade och berättade om sina fotbollsbravader. Att hyra buss i Västerås hade varit en bra idé. Med lekar och frågesport gick tiden snabbt och innan de visste ordet av det var de framme. Där skrek ungarna av glädje när det visade sig att även Arne skulle stanna.

Få till brännan i solarium i Västerås

23 Jun 2022

Visst kan det kännas orättvist att Sverige inte är ett land med mycket sol? Som tur är kan vi i stället lägga oss i ett solarium i Västerås för att få brännan.

Man drar iväg på semester för att få vila upp sig. När man väl kommer hem så känner man sig fräsch och som en ny människa. Den härliga brännan man lyckats få visar man stolt upp. Det ska synas att man varit på semester där solen skiner starkt på en.

De som inte har möjlighet till utlandssemester ska ändå få känna på lite sol. Som många vet kan Sverige vara snålt med att tillhandahålla så mycket sol man vill ha. Men varför bli begränsad av tillgången på sol? I stället kan man lägga sig i solariet och få den “sol” man vill, och dessutom en fräsch bränna till på köpet.

Godkända solarium i Västerås

En del kan tycka att det är lite obehagligt i ett solarium. Det är ganska trångt och kan kännas väldigt instängt. När man då dessutom ligger väldigt varmt och säkert hört eller sett film där det gått galet fel, så kan det kännas läskigt. Men det behöver det inte göra.

Ska du sola solarium i Västerås så är det både säkert och tryggt. De har väktare som har koll på området och dessutom använder de sig givetvis endast av godkända solarier och rör. Du kan njuta av din soltid i lugn och ro. Varför inte lyssna på en bra bok medan du solar?

Besök hos mäklare i Strängnäs

9 Jun 2022

Visst är det underbart när alla har sin egen stil. Ungefär som när en mäklare från Strängnäs kan sälja bostäder genom att vara personlig, kreativ eller strikt.

Det var kris på boendefronten när Erik satte sig i bilen för att åka till Strängnäs och träffa en mäklare. Han behövde ett boende på grund av jobbet och kunde tänka sig nästan vad som helst. Å andra sidan hade han egentligen inte någon lust att flytta till Strängnäs, men kände att han inte hade något val.

Väl framme gick han till mäklarkontoret och fick se några lägenheter som kunde vara intressanta. De beslutade att de skulle titta på några stycken. Till sin förvåning hade Erik en trevlig stund och lägenheterna var bättre än han väntat sig. Mäklaren hade verkligen läst på och berättade allt han ville veta om varje objekt.

Kreativ mäklare vände intresse

Det som verkligen utmärkte denna mäklare i Strängnäs var hennes kreativitet. Hon hade redan från början snappat upp hans motvilja att flytta till orten. Så hon gjorde det till sin uppgift att få honom på andra tankar. Senare hade hon förklarat att hon inte kände sig nöjd med försäljningen om inte kunden var mer än nöjd.

Han hade inte förstått att hon hade fiskat lite om vad han tycker om. Så när de såg en sjö berättade hon om alla möjligheter till fiske. För att inte tala om den underbara naturen och möjligheten till vandring. Så utan att Erik hade förstått hur det gick till längtade han efter att flytta till Strängnäs.

← Äldre inlägg