Varför inte byta städfirma i Västerås?

Att många företag ser mellan fingrarna då det kommer till hygienen på arbetsplatsen kan komma att bita dem i foten lite längre fram. Många ser nämligen städningen av exempelvis kontoret som lite av ett nödvändigt ont – man har en städfirma anlitad; men man följer inte upp kring vilket jobb de levererar. Kort och gott: man betalar pengar för att få städat och de pengar man betalar ska ofta – naturligtvis – vara väldigt lätträknade.

Vi kan här ge ett exempel där vi säger att du arbetar på ett kontor i Västerås där man har denna syn på städning. Ditt företag har en städfirma ifrån Västerås anlitad – men man är inte villiga att betala denna för mycket pengar. Risken med detta är att man A) har anlitat en väldigt dålig städfirma och B) att ni som anställda får skörda frukterna av detta beslut. Det senare tycker vi är väldigt intressant då det kommer att slå tillbaka mot ditt företag. För: vad händer då er städfirma levererat sitt lågkvalitativa jobb på ert kontor i Västerås? Vi räknar upp några troliga exempel:

  • Ni blir irriterade. Det är alltid lättare att finna motivation om man befinner sig i en ren miljö. Det är bara att se till sitt egna hem – har man rent hemma så blir man på ett bättre humör och man anstränger sig mer för att behålla samma status. På jobbet är det lätt att man inte bryr sig; man ser att damm finns, man ser smuts på toan och man ser att köket är fullt av matrester och fläckar. Föga inspirerande och en klar motivationssänkare hos de anställda.
  • Ni tappar kunder. Om man ser det dåligt utförda jobbet av er anlitade städfirma ur ett annat perspektiv – era kunders – så står det ganska klart att ni hamnar på minus. Troligt är nämligen att kunderna kommer att så hur smutsigt ni har det och utifrån detta bilda en uppfattning.
  • Ni blir sjuka: Dålig städning ger fler baciller och bakterier – något som leder till sjukdomar. Sjukdomar som bär med sig stora omkostnader för ert företag i Västerås. Här menar vi att det stora misstaget begås i att anlita en billig städfirma – det man till en början tjänar kommer att kosta mycket en i slutändan sett till sjukskriningar och minskad produktivitet.

Ert företag i Västerås tjänar på en bättre städfirma

Det vi talar om här – och som många företag borde ta till sig – är att man ofta vinner en Pyrrhusseger genom att anlita en så billig städfirma som möjligt. De anställda mår sämre, kunderna uppfattar en som oseriös och antalet sjukdagar skjuter i höjden. Det viktiga vid exempelvis kontorsstädning är inte hur mycket en sådan kostar – det handlar istället om vilken kvalitet man i slutändan får för sina pengar.Vårt råd är att man ser över sin situation och byter städfirma om man anser att städningen inte är till belåtenhet.

4 Oct 2017