Välj hus med balkonginglasning

Ska du flytta till Västerås? Då är du bara att gratulera. Du flyttar till en medeltida stad med historiska anor. Västerås storlek som stad har gått i vågor. Men de senaste åren har Västerås vuxit, och blivit en alltmer attraktiv stad. Västerås, liksom Enköping har fördelarna att de ligger lagom nära många städer; nära Stockholm, nära Gävle, nära Mora och nära Örebro. Västerås ligger på många sätt i mitten av Sverige, och är port till både Norrland, Svealand, Dalarna och Sörmland.

Välj hus som gör det möjligt sitta utomhus

Letar du efter hus eller lägenhet i Västerås? Just nu finns det åtminstone 200 lägenheter som är till salu i Västerås kommun, enligt hemnet.se. Många av dem finns i Gideonsberg, eller i attraktiva Öster Mälarstrand, Skultuna eller Lillhamra, alla områden som är trevliga. Välj ett hus med balkonginglasningar, eftersom de möjliggör för de boende att sitta utomhus och njuta av sommar, höst och vår, nästan oberoende vilket väder som råder för tillfället. Inglasade balkonger ger verkligen dessutom ett otroligt lyft för fasadens utseende. 

Balkonginglasningarnas fördelar

Balkonginglasningar medför en hel del fördelar som här tänkte ta upp. Balkonger som är inglasade håller längre eftersom de har skyddade skyddsglas och tak. Annars nöter det hårda klimat som vi har i vår kalla Nord balkonger väldigt mycket och de blir utslitna i förtid. En inglasad balkong håler sig också renare när det regnar och snöar och bilarnas avgaser följer med nederbörden. Det och allt pollen som förorenar balkonger och altaner.

Om det inte finns någon inglasning

Om du har oturen att inte hitta någon inglasad balkong på lägenheten som du i övrigt gärna vill ha, kan du enkelt låta bygga en inglasning. Det är inte svårt att bygga en inglasning. Det tar en för- eller eftermiddag för de erfarna och snabba hantverkare som gör detta dagarna i ända. Beroende på hur stor balkongen är, går priset på cirka 20.000-60.000 kronor. Har du redan tagit ett lån på bostaden som du tänker köpa, kan du utöka lånet med endast några 10.000-tals kronor och låta bygga en balkonginglasning som skyddar både dig och din balkong i framtiden.

Så hittar du din balkonginglasning i Västerås

Du kan alltid googla "balkonginglasning Västerås", för att få några namn på företag som arbetar med detta i Västerås. Sedan är det bara att ta kontakt, be om offert och referenser, och sedan när ni kommit överens om priset, be dem komma och bygga det. Lycka till med flytten till Västerås!

27 Aug 2018