Solenergi i Rocklunda

Västerås har seglat upp som en av de städer i Sverige som går i bräschen för en bättre miljö och i hela klimatfrågan. En stor anledning till detta stavas Rocklunda. Rocklunda är, för den oinsatte, ett område i Västerås som är helt vigt åt idrott.

Det räknas som ett av de största sammanhängande idrottsområden som finns i Sverige och där man exempelvis kan spela bandy, hockey, innebandy, gymma, friidrotta och exempelvis rida - det finns ett större ridhus inkluderat. Utöver detta så bjuder även Rocklunda på möjligheter att motionera vid elljusspår samt att i övrigt engagera sig i allehanda friluftsaktiviteter. 600.000 kvadratmeter rymmer 15 stycken olika arenor.

Kort sagt: Rocklunda har något för alla. Men, givet är också att ett så pass stort område slukar energi. Här har Rocklunda Fastigheter hittat en kreativ lösning där man tillsammans med det lokala företaget El av Sol arbetat fram ett alternativ som gör hela området med klimatneutralt och mindre energislukande. Det sparar pengar - stora pengar - och det gör gott för hela vår miljö. Framförallt så visar det vägen för andra: att man valt att använda solenergi och genom att placera solpaneler på anläggningarna så har området Rocklunda blivit en egen producent av el.

Solenergi i Rocklunda gör skillnad

Detta innebär konkret att man numera producerar ungefär en femtedel av den el som går ut för att hålla alla anläggningar igång under ett år. För att konkretisera detta och ge ett illustrerande exempel så handlar det om att den el som Rocklunda själva producerar genom denna satsning på solenergi skulle kunna ge en elbil en möjlighet att åka jorden runt - ungefär 100 gånger.

Det, om något, visar vilken enorm potential som finns i solenergi och hur ett företag som nämnda El av Sol - genom ny teknik och nya innovationer - kan skapa en enorm skillnad både vad gäller ekonomi - Rocklunda Fastigheter kommer att spara stora pengar på denna lösning! - och för hela vårt klimat. Genom att ta tillvara på den energi som solen producerar så får vi ett alternativ som ger grön el och rakt igenom grön energi.

Rocklunda är en kär plats för alla västeråsare. Alla har någon koppling till området - och området är en stor del av själen i staden. Att man tar det här steget och visar möjligheterna för solenergi är något som kommer att skapa ringar på vattnet. Vilka andra fastighetsägare i Västerås - och övriga Sverige - vågar ta rygg och följa den väg som Rocklunda Fastigheter stakat ut. Klart står att det är här framtiden finns och att företag som El av Sol har all potential att skapa lösningar för en bättre värld.

14 Oct 2021