Skaffa solceller i Västerås

Energi från solen är vackert och enkelt. Men ändå känns det som en snårig djungel. Solceller, solpaneler, solfångare ... Bor du i Västerås så vill du veta vad du ska ha och hur du skaffar det.

Detta med solenergi kan verkligen upplevas som en snårig djungel. Har du någonsin funderat på vad skillnaden egentligen är mellan solceller och solpaneler? Då är du inte ensam. Det är många som har undrat samma sak.

Solpaneler är ett samlingsnamn för olika slags produkter som samlar upp solenergi. Ofta handlar det om att omvandla solens energi till värme och varmvatten. Panelerna används för att komplettera det redan befintliga värmesystem som finns i huset. Det är bra om man exempelvis har en pool och behöver extra mycket varmvatten under sommaren. Eller om du har en sommarstuga och behöver mer värme just på sommaren då du vistas där.

Skillnaden med solceller

Även solceller samlar upp solens energi. Men skillnaden från paneler, är att en solcellsmodul har elektricitet som slutprodukt. Inte värme och varmvatten. Under sommaren när man kanske inte behöver lika mycket el som på vintern, kan överskottet säljas till elbolag. Då sparar man pengar både på att använda sin egen el och tjänar in pengar genom att sälja. Win win!

Vill du också dra nytta av denna win win-situation? Skriv in sökfrasen solceller i Västerås. Då hittar du information om vilka aktörer som finns i närheten. Kolla även på kommunens hemsida för att få veta vad som gäller just i Västerås, till exempel om bygglov krävs.

15 Apr 2022