Isolering i Västerås – förbättra isoleringen i äldre hus

Äldre hus är inte alltid energisnåla. Förutom dålig inomhuskomfort blir energikostnaden hög. För klimatsmart isolering i Västerås finns det expertföretag.

Du har köpt ett äldre hus utanför Västerås som ligger naturskönt vid Mälarens strand. Den första vintern i huset var dock inte skön. Vind och kyla gjorde att huset blev kallt och dragigt. Och inte blev det bättre när första räkningen för el och värme kom.

Att sälja och lämna huset är inte aktuellt. Sommarperioden var ju underbar. Nej, du bestämmer dig för att ta reda på vilka åtgärder som kan göras för att förbättra husets isolering. Men du är miljömedveten och har några krav. Du vill inte använda isolering med mineralull utan söker efter ett naturmaterial.

Isolering i Västerås med naturmaterial

Det finns företag som utför isolering i Västerås med naturmaterial. Du får besök av en representant för företaget. Ditt hus kräver ny isolering i väggar, golv och tak. Du får förslag att låta isolera huset med träfibermaterial, som appliceras som skivor eller som lösull. Vad kan vara mer naturvänligt än ett material som producerats i skogen, tänker du.

Träfiberisolering har många fördelar. Isoleringsförmågan vad gäller kyla och ljud är mycket hög. Din isolering blir hygroskopisk, vilket innebär att materialet tar upp och avger fukt i takt med förändringar i luftfuktigheten. Isoleringen har hög densitet och luften får därmed en tröghet som gör att avkylning minskas. Själva appliceringen av isoleringen blir kostnadseffektiv. Exempelvis kan lösull sprutas in så att alla tänkbara vinklar och vrår blir väl täckta och isolerade.

10 Nov 2022