Hitta nya hantverkare i en ny stad

Ska du flytta till Västerås? Då är det många nya saker som man kan behöva både hitta och lära känna i Västerås. För det första är ju arbete, eller studier och en ny bostad som man behöver ha för att flytta dit. En del modiga vågar flytta utan båda delarna. Det är ju inte lika svårt att få tag i en bostad i Västerås som i andra större städer, som storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Har man inte familj, kan man alltid sova på någons soffa en tid tills man har hittat en bostad åt sig. Bortser vi från bostad och arbete, finns det även annat som kan vara bra att lära känna i en stad, som Västerås. Har man hus, villa eller radhus, är det nya hantverkare som man behöver lära känna, såvida man inte själv är det, förstås.

Så gör du för att hitta nya hantverkare

De flesta som vill anlita nya hantverkare, går till väga på ganska samma sätt. Man letar på nätet, eller frågar grannar. Känner man inte de nya grannarna, som det är när man är ny i grannskapet, är det inte riktigt den frågan man ställer till en ny bekantskap. Då är det andra saker som man hellre vill prata om. Så till en början är man hänvisad till nätet när och om man behöver få tag i nya hantverkare. På nätet är det svårt att avgöra vilka hantverkare som är duktiga, när man läser de olika hantverkarnas hemsidor. Det är ungefär som att läsa någon ansökan till ett nytt jobb. Alla är "duktiga", "professionella", "har kundens bästa som prioritet". Så hur ska man kunna avgöra utifrån hantverkarnas egen information om dem själva, vilka av dem som är värda att anlita?

Kontrollera referenser och omdömen

Det enskilt viktigaste är att fråga efter och kontrollera deras referenser. De är avgörande för vad du kan förvänta dig av hantverkarna. Omdömen som finns på olika sådana omdömessajter, kan man också läsa. Problemet med dem är att beroende på hur många som har lagt in sina omdömen om dem, får du olika svar. Är det bara en som har gett dem omdömet "mycket bra", ger utslaget att de har 100 procent goda omdömen, vilket är helt meningslöst, när det bara är ett enda omdöem. Då är referenserna mycket viktigare än omdömen. När man väl har lärt känna grannarna, då kan man fråga dem om duktiga hantverkare. En hantverkare som arbetar med takläggning, tätskikt och reparationer kan du läsa om här.

30 Jul 2019