Handledarkurs i Västerås för bilkörning

Har du ungdomar i familjen eller andra bekanta som vill att du ska övningsköra med dem, kan du gå handledarkurs i Västerås innan ni påbörjar körlektionerna.

Det är av trafiksäkerhetsskäl det finns så mycket regler runt bilkörning. Många ungdomar vill gärna lära sig bilkörning av sina föräldrar, och det går alldeles utmärkt, men både eleven och instruktören måste gå kurs först. Ska du lära någon annan att köra måste din utbildning vara klar och godkänd innan ni får börja köra.

Du kan exempelvis gå din handledarkurs i Västerås om du bor där i närheten. En sådan kurs ger en uppfräschning av dina gamla kunskaper, och kanske har det tillkommit något nytt när det gäller trafikregler eller vägmärken. Du känner dig fullt rustad att hjälpa din elev med körkortet när du har gått kursen.

Handledarkurs ger trygghet

Din elev måste som sagt också gå en utbildning och måste vara åtminstone femton år och nio månader gammal för att få genomföra den. Ni måste inte ta utbildningen vid samma tillfälle. När du själv har tagit handledarkursen är den giltig i fem år, och du kan sedan köra med flera elever utan att ta ny utbildning för varje.

Handledarkursen ger en trygghet för både den som lär ut och för eleven. Det är många som kompletterar sina körskolelektioner med privatkörning för att få ner kostnaderna. Eftersom körskolebilarna är försedda med dubbelkommando, är det en fördel att ta lektioner på en bilskola, men en trygg handledare är också en bra lärare som komplement.

1 Jul 2022