Fördelar med en flyttfirma

Vid varje flytt så måste man som flyttande ställa sig frågan: är det värt allt jobb? Svaret blir ofta ja – men ställer man den efter att flytten i fråga är genomförd så kommer det ofta ett rungande nej till svar. Kort sagt: man ser en flytt som ett enkelt projekt på förhand – det ensa som krävs är att hyra ett fordon, lägga sina saker i några kartonger och därefter flytta allt från punkt A till punkt B för att därefter åka tillbaka och städa litegrann. Lätt!

Men som i många andra fall så skiljer sig teorin från praktiken och det blir extra tydligt vid en flytt; allting tar lång tid, det är jobbigt – både fysiskt och mentalt – och det brukar skapa konflikter mellan de som flyttar. Därav så blir också svaret på den inledande frågan jakande efter en avslutad flytt då man verkligen insett magnituden av projektet.

Rådet vi kan ge här är följande: Luta dig tillbaka och anlita en flyttfirma. Bor du i Södertälje och ska flytta till Västerås så ska du fokusera på det väsentliga – att skapa ett nytt hem och ta med dig en positiv känsla till den nya bostaden. En flytt utförd på egen hand gör sällan det och därför rekommenderar vi en flyttfirma. Det är inte så dyrt som många verkar tro; det handlar om en summa som ligger mellan 1000-4000 kronor och för de pengarna får du extremt mycket.

Du slipper packa dina saker, du slipper bära, du slipper slå in allt porslin i silkespapper – eller än värre; tidningspapper – du slipper hyra en bil (bara det en kostnad) och du slipper oroa dig för att köra denna hela vägen till Västerås.

Referenser ge dig trygghet

Kort sagt; många oroar sig för att priset för en flyttfirma är för hög – men man glömmer här att man betalar för en tjänst som gör att man kan slappna av och fokusera på att komma på plats i sin nya bostad. Det vi däremot kan tillägga är att du ska anlita rätt flyttfirma och lägga ner lite kraft på att hitta en sådan.

Något som du enklast gör genom att kontakta några stycken, se till att få nummer till tidigare kunder, ringa dessa och genom deras svar få en bättre bild av hur de olika flyttföretagen skött sina tidigare åtaganden. Referenser är din bästa vän för att säkerställa kvalitet.

Här finns en flyttfirma du kan vända dig till: www.flyttfirmasödertälje.se.

15 Dec 2016