Flytta till Västerås från Stockholm

Att flytta till Västerås från Stockholm kan innebära en viss omställning. Stockholm är en betydligt större stad än Västerås, även om Västerås faktiskt är en av Sveriges större städer. Samtidigt bör man, även om man kommer från Stockholm, hitta många saker att göra här. I och med just att staden är en av Sveriges större finns här ett gott utbud av både tjänster, samhällsservice och saker att göra. Till saker att göra hör till exempel restauranger, caféer och barer.

Varför flytta till Västerås från Stockholm?

Det finns flera anledningar till man kan vilja flytta till Västerås från Stockholm. Till exempel kan det handla om skenande bostadspriser i Stockholm och att man kan tänka sig att bo i en lite mindre stad där man får mer boende för pengarna. Bostadspriserna i Stockholm är idag högst i Sverige och samtidigt som det pågår en mycket hög inflyttning, finns det också vissa som funderar på att flytta därifrån av den anledningen.

Givetvis kan det också handla om arbete. Till exempel kanske man ska studera eller arbeta på Mälardalens Högskola (som har campus både i Västerås och i Eskilstuna). Något annat som lockar många är flygutbildningarna som hålls vid Västerås flygplats.

Anledningen till att flytta till Västerås från Stockholm, snarare än att pendla om man redan har arbete där, är att helt enkelt slippa pendlingstiderna. Visserligen är det fullt möjligt att pendla mellan de båda städerna (tåget tar ungefär 55 minuter, mer om det nedan), kan man reducera pendlingstiderna drastiskt genom att helt enkelt låta flyttlasset gå. Samtidigt finns en hel del jobb med en flytt också – men det kan vara värt det i det långa loppet.

Restider

Många som arbetar eller studerar i Västerås är hemmahörande i Stockholm och pendlar. Det kan till exempel då handla om arbete vid Västerås flygplats eller studier vid Mälardalens Högskola. Att man faktiskt kan göra så möjliggörs av den relativt korta pendlingstiden på strax över en timme med bil (beroende på varifrån i Stockholm man åker). Tar man tåg kan sträckan från de olika stationerna minskas till 55 minuter – en tid som många Stockholmare är vana vid att pendla till jobbet.

Om du ska flytta till Västerås från Stockholm och har ordnat med flyttfirma är restiden kanske inte något du behöver fundera jättemycket på. Du slipper ju ta vändor med möbler och annat bohag, utan kan helt enkelt ta bilen dit. Samtidigt är det många som väljer att flytta den här sträckan själva och kanske hyr ett släp eller en skåpbil.

25 Feb 2018