Boka guidade turer i Västerås

Ett av de bästa sätten att lärbussa känna en stad är att följa med på en guidad tur. Det kan vara en stadsvandring likväl som att man väljer att hyra en buss med chaufför och guide. Ett trevligt sätt att se nya delar av staden och vissa av dessa guidningar väljs även av de som bor i Västerås. Detta för att lära sig mer om sin egen stad. Några exempel är:

Hyra buss och egen guide

Det finns flera bussbolag som hyr ut bussar både ett par timmar och flera dagar. Bussarna kan då hyras med eller utan chaufför. Om exempelvis en skolklass ska åka på guidad tur är det vanligt att man väljer att hyra en buss som kommer och hämtar upp eleverna vid skolan för att sedan köra dem den guidade turen.

Utöver att hyra buss behöver man även boka in en duktig guide. Kom ihåg att säga till guideföretaget vilka det är som ska följa med på resan så guidningen kan anpassas efter dem i ålder och intresse.

Att hyra buss med guide passar självklart bäst vid stora sällskap. Då blir kostnaden per person acceptabel samtidigt som man får fördelarna med den flexibilitet som egen buss ger på den guidade turen.

Kyrkbacksvandring

I de äldre delarna Västerås ligger kyrkbacken. Vandra förbi den ståtliga domkyrkan och in på smala kullerstensgränder för att lära dig om det gamla Västerås. En populär stadsvandring som främst genomförs under sommarmånaderna.

Guidning i veteranfordon

Du vill hellre åka fram än gå. Men du vill inte boka plats på klassisk sightseeingbuss eller hyra egen buss till sällskapet. Det finns en möjlighet till. Det är att boka en guidad visning som utförs via ett veteranfordon. Det kallas för ”folkhemsturen” och är en guidning som fokuserar på 1930 - 1980 talet där ”alla sinnen utmanas”.

Upptäck Västerås med egen karta

Det billigaste sättet att upptäcka en ny stad är att göra det via en långpromenad. Nackdelen är däremot att man inte hinner så långt under en förmiddag och därmed får hålla sig till lokala delarna av Västerås.

Gå in på turistförmedlingen och hämta en gratis karta över staden. Kanske finns det till och med en karta där olika intressanta ställen är markerade. I annat fall kan säkert personalen på turistförmedlingen markera detta på kartan. Här går det även att få information kring var man kan vända sig för guidade turer till fots, via buss eller andra alternativ.

27 Jun 2019