Allt fler flyttar från storstaden ut på landet

Har ni tröttnat på storstan och stressen? Vill ni leva livet på landet kanske? Faktum är att allt fler väljer att göra sig av med bostaden inne i stan och i stället flytta ut på landsbygden.

Trenden har vänt och idag går fler flyttlass från våra storstäder ut på landet i stället för tvärtom. Storstädernas överpris på bostäder och det faktum att allt fler värdesätter lugnet på landsbygden är två av de viktigaste faktorerna. Oavsett om man planerar att flytta till landet, en ny stad eller bara byta bostad inom en stad gäller det att börja planera flytten i tid. Se till att allt är som det ska i den nya bostaden men även i lyan som ni lämnar. En av de viktigaste sakerna är att välja och boka flyttfirma i tid innan flyttdatumet för att vara säker på att bohaget kommer fram i tid till den nya adressen.

Var noga med vilken flyttfirma ni anlitar och be om referenser

Gör en egen undersökning av flyttfirmor. Det finns tyvärr många oseriösa flyttfirmor där ute, speciellt i storstan. Kolla därför omdömen och vad folk har skrivit om dem och fråga även efter referenser. Kanske vänner, grannar eller arbetskamrater har en flyttfirma som de kan rekommendera? Begär in offerter från flyttfirmor och välj sedan den som verkar mest pålitlig och som har försäkring. Glöm heller inte att tala om ifall det finns extra tunga saker som ska flyttas. Ett piano kostar såklart extra, eftersom det inte bara är tungt utan även otympligt och kräver varsamhet. Låna kartonger av flyttfirman. Deras kartonger är alltid robusta och har rätt storlek. Dessutom spar man både tid och pengar som man kan använda till annat.

Ta hjälp med packning om ni inte hinner

Har man ändå svårt att hinna med packningen själv så har de flesta flyttfirmor packmästare som kan hjälpa till. De är experter på att på ett säkert sätt slå in och packa ömtåliga saker som exempelvis porslin. Så är man rädd om den gamla ärvda kaffeservisen från farmor kanske man ska be om hjälp med packningen. Tallrikar som man normalt staplar på varandra i skåpen ska, då de transporteras i flyttlådor, slås in och ställas på högkant. Då är chanserna att de håller ända vägen fram till den nya bostaden betydligt större. Märk sen upp alla kartonger med dess innehåll, så går sedan sorteringen och uppackningen i den nya lyan som en dans.

20 Apr 2020